Juf Laura en juf Niké

Hallo!

Wij zijn groep 7/8 van KC het Veldboeket. Op maandag t/m woensdag geeft juf Laura les en op donderdag en vrijdag staat WPO-student Niké voor de klas. De klas bestaat uit 22 leerlingen, 15 leerlingen in groep 7 en 7 leerlingen in groep 8.

Aan het begin van het schooljaar zijn wij druk bezig met de Gouden Weken. Deze weken zijn bedoeld voor een goede groepsvorming en een fijne sfeer te creëren in de groep. De leerlingen leren elkaar en de leerkracht beter kennen. Dit doen wij door middel van samenwerkingsspellen en leuke activiteiten. Aan het begin van het jaar maken wij de groepsregels die het hele jaar gelden. 

Groep 7/8 zijn de laatste twee schooljaren van de basisschool. Wij maken er altijd twee leuke, gezellige schooljaren van. Wat groep 7/8 speciaal maakt, is de afscheidsmusical en het schoolkamp. Hoe leuk is dat!

In groep 7 krijgen de leerlingen nog veel nieuwe stof aangeboden. Met spelling leren ze de laatste categorieën, met rekenen komen o.a. de breuken en het metriek stelsel aan bod. Daarnaast gaan wij ook bezig met het plannen van de weektaak en leren de kinderen uitgebreider te reflecteren. Groep 8 staat in het teken van de laatste loodjes. Ze maken de Doorstroomtoets, krijgen hun schooladvies voor het VO te horen en maken een keuze voor de middelbare school. Aan het einde van het schooljaar krijgt groep 8 ook huiswerk mee. Zo kunnen zij vast wennen met het plannen, maken en inleveren van werk.

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT