Juf Birgit en Juf Jeanine

Welkom op de groepspagina van groep 6! Wij zijn een gezellige groep, maar kunnen ook heel hard en goed werken met elkaar. In groep 6 zitten 16 kinderen.

 

Er hangt een leuke sfeer in onze groep! Samen zijn we in de eerste weken van het jaar veel bezig met samenwerking en het vormen van een hechte groep. Deze eerste weken noemen we de Gouden Weken. We hebben als klas groepsregels opgesteld over hoe we wél met elkaar om gaan. In een gesprek met elkaar zijn de kinderen zelf tot deze omgangsregels gekomen. Hier houden we ons allemaal zo goed mogelijk aan; we hebben er namelijk allemaal onze vingerafdruk onder gezet!


Voor het vak wereldoriëntatie werken we met Faqta. Om de paar weken behandelen we een nieuw thema. Dit jaar houden we ons bezig met thema’s als wind, kunst, de gouden eeuw en het klimaat. Veel andere activiteiten proberen we te koppelen aan dit thema, zoals de handvaardigheid opdrachten.

 

Groep 6 is een jaar waar we ook weer veel nieuwe dingen leren. Zo maken we dit jaar deelsommen en gaan we ons bezighouden met werkwoordspelling. Met topografie leren we veel over Nederland. We beginnen met de provincies en hoofdsteden van ons land, maar ook de provincies op zich komen dit schooljaar voorbij. Daarnaast oefenen we onze presenteervaardigheden door een spreekbeurt te geven en regelmatig iets voor de klas te doen.

 

We maken er met z’n allen een leerzaam en fijn schooljaar van!

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT