Juf Karin en Juf Gerda 

 

In groep 1-2 zijn we gestart met 12 kinderen. Een aantal kinderen zijn aan het proefdraaien en komen bij ons in de klas als ze 4 jaar worden. 

Als we op school komen beginnen we met een vrije inloop. Er liggen ontwikkelingsmaterialen op tafel en de kinderen mogen kiezen waar ze gaan zitten. Zo heeft de juf even tijd voor een gesprekje of een spelletje met een kind.

          


Na een kwartiertje starten we in de kring, we kiezen hulpjes, kijken welke dag het is en doen een reken- of taalactiviteit die aansluit bij het thema waar we mee bezig zijn. 

Daarnaast zijn we vooral heel veel bezig met spelen, daarvan leren we heel veel, van en met elkaar.

Ook buiten kunnen we heerlijk spelen op ons mooie plein. En regent het, dan hebben we een gymzaal waar we elke dag kunnen bewegen.


                      


We stimuleren de zelfstandigheid van kinderen. Juf krijg je mijn jas dicht? Kun je mijn veters strikken? Wil je mijn beker openmaken? enz, enz.
Deze vragen krijgen we vaak. Voor ons is het de snelste manier om het even snel te doen, maar het is beter dat kinderen het zelf proberen of elkaar helpen. En lukt het niet? Dan helpen we ze natuurlijk graag.

 

 
Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT