Groep 7/8 - juf LauraWelkom op de pagina van groep 7/8!

In groep 7 zitten 14 leerlingen en in groep 8 zitten 9 leerlingen. Wij zijn de bovenbouw van de school. Daarom is het belangrijk dat groep 7/8 een goed voorbeeld geeft aan de rest van de school. In de klas zijn wij veel bezig met zelfstandig werken, plannen van onze weektaak en werken wij ook met thema's. 

In groep 7 leren de leerlingen veel nieuwe stof. Werkwoordspelling gaat een grotere rol spelen en met rekenen leren de kinderen over verhoudingen, tabellen en verhaaltjessommen.

In groep 8 is de stof voornamelijk verdiepend. Groep 8 krijgt de eindtoets. Daarnaast ligt de focus dit jaar op een keuze maken voor het voortgezet onderwijs. 

De eerste weken van het schooljaar zijn wij bezig geweest met de Gouden Weken (groepsvorming). Tijdens het eerste thema van thematisch werken zijn wij de verdieping in gegaan. Wie waren de grote uitvinders? Wat en hoe hebben ze de uitvindingen gemaakt? Hiervan hebben wij in groepjes muurkranten, PowerPoints en verslagen gemaakt. Na de herfstvakantie zijn wij gestart met de boekbesprekingen. In groep 7/8 vertellen de kinderen niet alleen over het boek, maar gaan ze ook op zoek naar informatie over de schrijver, illustrator, genre enz.. 

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl