Groep 3/4 juf Jeanine/juf Gerda 

Groep 3/4 Een pen doorzagen met een mondkapje

Creatief en vindingrijk. Juf, kun jij een pen doorzagen met een mondkapje? Ik denk het niet, dat lijkt mij onmogelijk. Ha, ha het kan wel, ik zal het laten zien. En inderdaad door het elastiekje van het mondkapje telkens over dezelfde plek heen en weer te bewegen, is de pen binnen een minuut "doorgezaagd". 

Groep 3/4 Zelf een vogelnestje maken 

In het kader van ontdekkend/thematisch leren m.b.v. FaQta thema "Blij als een ei" hebben de kinderen van groep 3 en 4 geprobeerd om zelf een vogelnestje te bouwen. Ze hebben ervaren dat dit een moeilijke klus is. Eerst hebben we bestaande nesten bekeken van verschillende vogels, vervolgens hebben we materialen verzameld rond de school. langs de rand van het veld en in het bos. En daarna aan de slag. Zo stevig als een vogel het kan, zo stevig kunnen wij het niet was de eindconclusie.

Groep 3/4 Uilenballen uitpluizen 

Bij een van onze leerlingen zijn uilen in de uilenkast, in het "OELEBRÖD". 
Wij hebben de uilenballen uitgeplozen en met behulp van een zoekkaart ontdekt welke dieren er gegeten worden door de uil. Voor sommige kinderen is dit genieten, terwijl andere kinderen het aanraken van een uilenbal niet/nauwelijks durven.(uiteindelijk wel met handschoenen aan)

Groep 3/4  Spreekbeurten 

Vanaf het moment dat we weer op school zijn, na de lockdown komen er regelmatig kinderen met de vraag; Juf, mag ik een spreekbeurt houden? Wat een prachtig initiatief. In een "normaal jaar" plannen we die in, maar nu komen ze spontaan! 
We hebben al een spreekbeurt over katten gehad, over koffiemalen en de werking van een ouderwetse koffiemolen en een koffiezetapparaat, de kameel en de hond, de Lambourghini en
het leger. Heel gevarieerde onderwerpen, het is iedere week genieten om te zien hoe frank en vrij de kinderen voor de groep staan om te vertellen. 

Groep 3/4 Letterfeest 

Op dinsdag 16 februari hebben we met een echt letterfeest gevierd dat de leerlingen van groep 3 alle letters hebben geleerd. We hebben allemaal spelletjes gedaan die te maken hebben met lezen. Ook was er een echte letterbingo waarbij de kinderen een foto zagen, het woord dat daarbij hoorde stond op de Bingo kaart. Gelukkig had iedereen na afloop een goede Bingo en konden we overgaan tot de uitreiking van het letterdiploma. We zijn trots op onze kanjers , die in deze bijzondere tijd toch het letterdiploma hebben behaald. 

Groep 3-4 Bezoek Knarrenhof 

We hebben gewerkt over het thema Bouwen. W hebben geleerd over materiaal en kleur: beton, glas, bamboe, effecten van kleuren in een gebouw en de buitenkant van een gebouw. Er is beton gemaakt en gestort, wat een zware klus. Voor de eindpresentatie hebben we een voorstel gemaakt voor de nieuw te bouwen 'Knarrenhof' aan de weg tussen Veeningen en de Stapel. Over een tijd verschijnt daar een nieuwe woon- en zorglocatie. De presentatie is inmiddels geweest en we mogen, als de nieuwbouw klaar is, het komen bewonderen.
Na de voorjaarsvakantie starten we met het thema 'Leonardo da Vinci'.
Zo mooi dat het ons ook lukt om ondertussen door te gaan met taal, rekenen, lezen, schrijven. Knappe koppen. We doen het samen! 

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT