Groep 3/4 - juf Gerda en juf Jeanine

Groep 3 en 4
Op dit moment werken we allemaal vanuit huis. En wat kunnen de kinderen dit al goed. Fijn dat ze ook zo goed worden geholpen door hun ouders/verzorgers.
We werken met Teams, waarin ze hun instructiefilmpjes kunnen vinden en met ons en elkaar kunnen chatten en videobellen. Op die manier kunnen we elkaar heel goed helpen.
We hopen wel dat we spoedig weer bij elkaar in de klas kunnen zijn, want we missen elkaar zeker!
De kinderen van groep 3 kennen al heel veel letters en kunnen al supergoed getallen splitsen en plattegronden nabouwen. Ook kunnen ze al heel knap een poosje zelfstandig werken. Dat is ook nodig in een combinatiegroep.
De kinderen van groep 4 hebben voor het eerst Taal, af en toe nog best moeilijk, maar dan doen we het samen. Ook zijn ze hard aan het oefenen op de tafels. Dat helpt bij alle rekenonderdelen, als je die goed kent.
In de afgelopen weken hebben we gewerkt aan het thema 'Bouwen'. Ze hebben geleerd over materiaal en kleur: beton, glas, bamboe, effecten van kleuren in een gebouw en de buitenkant van een gebouw. Er is beton gemaakt en gestort, wat een zware klus. Voor de eindpresentatie hebben we een voorstel gemaakt voor de nieuw te bouwen 'Knarrenhof' aan de weg tussen Veeningen en de Stapel. Over een tijd verschijnt daar een nieuwe woon- en zorglocatie. De presentatie is inmiddels geweest en we mogen, als de nieuwbouw klaar is, het komen bewonderen.
Zo mooi dat het ons ook lukt om ondertussen door te gaan met taal, rekenen, lezen, schrijven. Knappe koppen. We doen het samen!
 

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl