Groep 3/4 - juf Gerda en juf Jeanine

Op dinsdag 16 februari hebben we met een echt letterfeest gevierd dat de leerlingen van groep 3 alle letters hebben geleerd. We hebben allemaal spelletjes gedaan die te maken hebben met lezen. Ook was er een echte letterbingo waarbij de kinderen een foto zagen, het woord dat daarbij hoorde stond op de Bingo kaart. Gelukkig had iedereen na afloop een goede Bingo en konden we overgaan tot de uitreiking van het letterdiploma. We zijn trots op onze kanjers , die in deze bijzondere tijd toch het letterdiploma hebben behaald. 

Groep 3/4 - juf Gerda en juf Jeanine

Groep 3 en 4
Op dit moment werken we gelukkig allemaal weer live op school. Wat zijn we daar blij mee en dan is het helemaal smullen, wanneer er zoveel sneeuw ligt. Lekker spelen met elkaar en weer wennen aan samen school maken.
In de afgelopen periode werkten we met Teams, waarin ze hun instructiefilmpjes konden vinden en met ons en elkaar konden chatten en videobellen. Op die manier konden we elkaar heel goed helpen. En wat hebben we daarbij veel nieuwe vaardigheden opgedaan.

De kinderen van groep 3 hebben bijna alle letters aangeboden gekregen en kunnen al supergoed getallen splitsen en plattegronden nabouwen. Ook kunnen ze al heel knap een poosje zelfstandig werken. Dit is ook nodig in een combinatiegroep.
De kinderen van groep 4 hebben voor het eerst Taal, af en toe nog best moeilijk, maar dan doen we het samen. Ook zijn ze hard aan het oefenen op de tafels. Dat helpt bij alle rekenonderdelen, als je die goed kent.
In de laatste 'live' weken hebben we gewerkt aan het thema 'Bouwen'. Ze hebben geleerd over materiaal en kleur: beton, glas, bamboe, effecten van kleuren in een gebouw en de buitenkant van een gebouw. Er is beton gemaakt en gestort, wat een zware klus. Voor de eindpresentatie hebben we een voorstel gemaakt voor de nieuw te bouwen 'Knarrenhof' aan de weg tussen Veeningen en de Stapel. Over een tijd verschijnt daar een nieuwe woon- en zorglocatie. De presentatie is inmiddels geweest en we mogen, als de nieuwbouw klaar is, het komen bewonderen.
Na de voorjaarsvakantie starten we met het thema 'Leonardo da Vinci'.
Zo mooi dat het ons ook lukt om ondertussen door te gaan met taal, rekenen, lezen, schrijven. Knappe koppen. We doen het samen!
 

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl